Till Isabel

 

 

 

 

 

 

Titel: Till Isabel
Författare: Antonio Tabucchi
Översatt från italienskan av Viveca Melander
Utgivningsdatum: Juni 2017
Originaltitel: Per Isabel
Danskt band
ISBN: 978-91-88155-19-1

 


 

 

 

 

Isabel var en rastlös och oförutsägbar kvinna som alla tycks ha olika uppfattningar om. Men vem var hon egentligen  en frihetskämpe som flytt undan Salazars diktatur i Portugal? Prostituerad? Kommunist? Dog hon i fängelset, eller efter en misslyckad abort? Eller lever hon kanske än?
Bit för bit, under en resa i tid och rum, försöker bokens berättare hitta fram till den sanna Isabel. Kvinnan han en gång i tiden var djupt förälskad i, men tappade all kontakt med för många år sedan. Genom möten med människor som kände henne  en del nära vänner, andra flyktiga bekanta  växer bilden av henne sakta fram och blir komplett.Till Isabel är en berättelse där verklighet blandas med fantasi, nutid med dåtid, kärlek med hat. Ibland med karaktären av en kriminalroman. Själv kallade Antonio Tabucchi den: ”En galen roman. Ett udda djur, som en fossil av en främmande skalbagge”.

 

»En stark berättelse.»
Tidningen Kulturen

»En liten roman av stort litterärt format.»
Jönköpings-Posten

»Spännande möten äger rum i många olika länder, med ett alltmer ökande tempo där verklighet och dröm flyter samman. Högsta betyget för den här sista romanen av Antonio Tabucchi.»
– Maddalena Dahlgren, BTJ-häfte nr. 17 2017

»En mycket stark roman.»
Le Figaro

»Där är den än en gång: den magiska-Tabucchi-tonen, på samma gång romantisk och ironiskt tvär, en precis skildring som samtidigt lämnar en hel del svävande i det poetiskt ungefärliga.»
Die Welt

»En berättelse par excellence.»
 Il Messaggero

»Hans roman påminner om klangen av portugisisk musik. En gåva till alla Tabucchi-läsare.»
La Repubblica


 Läs mer om Antonio Tabucchi här