Resa i månljus av Antal Szerb

Mihály har fått Erzsi att lämna sin förmögne man och gifta sig med honom och nu är de på bröllopsresa i Italien. Men redan första kvällen lämnar han Erzsi ensam på hotellet och ger sig ut på strövtåg i Venedigs magiska gränder. Och när han några dagar senare oväntat stöter hop med en gammal ungdomsvän väcker det en uppsjö av minnen till liv, och den tvekan han i själva verket känner inför äktenskapet och hela vuxenlivet blir akut.

Under den fortsatta resan stiger Mihály halvt medvetet på fel tåg och låter Erzsi ensam åka vidare. Det blir för hans del början till en lång yttre och inre vallfart där han konfronteras med ungdomsåren och vännerna som format hans liv: den brådmogne sökaren Ervin, den äventyrlige och halvkriminelle János, och framför allt de säregna syskonen Ulpius, den dödsmärkte Tamás och hans oförglömliga syster Éva.

»Resa i månljus är ett mästerverk.» – Sune Johannesson, Kristianstadsbladet

Resa i månljus är en av den ungerska litteraturens mest älskade klassiker, en litterär återupptäckt i klass med Sándor Márais Glöd. Boken är även den första titeln i Nilsson förlags klassikerserie Absint.

Läs mer om boken 

Läs mer om Antal Szerb